Vrijbaanvoorvernuft
Image default
Kinderen

5 zaken om te overwegen voordat je een 24-inch fiets koopt

5 zaken om te overwegen voordat je een 24-inch fiets koopt

Het kiezen van de perfecte fiets voor het geliefde kind is een beetje lastig. Er zijn verschillende factoren om te overwegen. Een daarvan is de grootte van de fiets. Gewoonlijk is een 24-inch fiets geschikt voor kinderen van 7 tot 11 jaar oud. Dit is echter afhankelijk van de grootte van het kind. Het kan zijn dat een jongensfiets 24 inch er een beetje anders uitziet dan een 24 inch meisjesfiets. Om de beste fiets voor jouw kind te kiezen, beschrijven we hieronder de verschillende factoren waarmee je rekening moet houden.

Bepaal het budget

De 24 inch fiets is bijna even groot als een volwassen fiets. De fiets wordt geleverd met en zonder versnellingen en in diverse prijsklassen. Het is verstandig om de beste fiets te kopen die qua budget mogelijk is. Er zijn ook veel opties voor tweedehands fietsen die een betaalbaar alternatief bieden voor een fiets van goede kwaliteit. Het kopen van een tweedehands fiets kan de beste deal zijn als je een beperkt budget hebt.

Het gewicht van de fiets

Het gewicht van de fiets moet ook een overweging zijn bij het kopen van een fiets, zeker als je kind niet zo sterk is. Het beïnvloedt hoe snel je kind op de fietsen vooruit kan komen, maar ook het op- en afstappen. De 24 inch fiets heeft een bijna volwassen fietsmaat, dus je kunt het beste een lichte fiets kopen. Gewoonlijk behoort het gewicht tot de tweede overweging na het budget. Een lichtgewicht fiets is ook gunstig om meer fietsaccessoires toe te kunnen voegen, zoals fietstassen dames of heren of een mand.

De remmen

Er zijn verschillende soorten remmen, zoals remblokjes en hydraulische schijfremmen. De goedkoopste remmen zijn remblokjes en deze zitten op de meeste fietsen. Deze rem kan onder alle omstandigheden goed werken maar heeft meer moeite met remmen in natte weersomstandigheden. Als je dat een probleem vindt kun je beter voor de schijfrem kiezen. De hydraulische schijfrem is beter maar wel duurder in aanschaf en onderhoud. 

De banden

De breedte en het profiel van de banden behoort tot het veiligheidsgedeelte van de fiets. Daarom moet je de beste banden kiezen voor het gebruik van de fiets. Je kunt de gladde en snel rollende banden kiezen als de fiets meestal op de weg rijdt. Als je kinderen graag door vuil, gras, grind of modder fietsen, kun je beter bredere banden kiezen. Dat is veiliger, maar dit type band is meestal wel duurder.

Kies de beste ophanging

Een verende voorvork biedt een comfortabele rijervaring voor je kind, met name als je kind vaak over oneffen terrein fietst. Je kunt echter ook voor een stijve voorvork kiezen die lichter is. 

Conclusie

De vijf bovenstaande factoren kunnen je helpen bij het kiezen van de perfecte fiets voor je kind. Hopelijk kun je een 24-inch fiets vinden waar je kind dol op zal zijn. Daarnaast kun je accessoires kopen die goed bij de fiets passen zoals een zebra schooltas, een mand of een helm.