Vrijbaanvoorvernuft
Image default
Tuin en buitenleven

Kun je een balkon beplakken met raamfolie?

Woon je in een appartement of flat op een verdieping met een balkon en heb je een glazen balkon? Dan heb je misschien wel het gevoel dat iedereen door die glazen panelen bij jou naar binnen kunnen kijken. Ook geven transparante balkon panelen geen privacy als je op je balkon zit. Een reden dus voor mensen om hun balkon te beplakken met raamfolie of plakfolie. Maar kun je wel een balkon beplakken met raamfolie?

Raamfolie balkon

Raamfolie balkon bestaat zeker! Bij aankoop zeggen we wel dat je moet opletten dat het raamfolie niet statisch is. Statisch raamfolie hecht namelijk wel mooi op ramen zonder dat er lijm wordt gebruikt, maar als het buiten regent of hard waait, kan je statische folie er zo af waaien. Niet doen dus! Zonde van je geld. Kies voor het beplakken van je balkon ramen altijd voor zelfklevende folie voor ramen. Een hele goede is het melkglasfolie de Aslan EL210. Deze is geschikt voor buiten en zorgt voor een mooie witte melkglaslook. Het laat gewoon licht door, dus je balkon wordt er niet donkerder door en je woning dus ook niet.

Sommige mensen besluiten om de randen van het folie af te kitten. Dat is op zich aan te raden want dan weet je zeker dat er geen water meer achter het folie kan komen. Maar als je het niet kit, gaat het vrijwel ook altijd goed hoor. We raden aan om geen zwart raamfolie op je ramen  te plakken. Dit om warmte in je glasplaten te voorkomen. Als je glas namelijk teveel verhit raakt. Kan er een barst in het glas optreden. Met wit of transparante folies zul je dat probleem niet zo snel hebben.

Glasplaten van polycarbonaat

Zijn je glaspanelen van polycarbonaat? Dan raden wij je aan om het speciale polycarbonaatfolie aan te brengen. Dit folie kan namelijk krimpen en uitzetten en past dus het beste bij de eigenschappen van polycarbonaat. Plak je gewoon raamfolie op polycarbonaat? Dan kunnen er dus lelijke plekken ontstaan door het krimpen en uitzetten van het materiaal bij warmte en kou.