Vrijbaanvoorvernuft
Image default
Aanbiedingen

Waarom kiezen voor een keramisch parket?

Een keramisch parket is een andere naam voor keramische vloertegels met een houtlook. Deze tegelvloer heeft een fantastische uitstraling, waardoor het een warmer gevoel geeft in huis. Voor het oog lijkt een keramisch parket op een houten vloer, maar in werkelijkheid is het een tegelvloer van keramiek. Keramiek kent vele voordelen ten opzichte van een houten vloer, daarom willen wij deze even met jullie gaan doornemen in deze blog.

 

Makkelijk schoon te houden

 

Een keramisch parket is eenvoudig schoon te houden en is ook nog eens erg hygiënisch. Een houten vloer is daarentegen een stuk lastiger. Je moet zo´n vloer namelijk in de was zetten, oppassen met vlekken en gaten die ontstaan moet je natuurlijk ook weer opvullen. Hout is een natuurlijk materiaal wat zich kan vervormen. Het is daarom niet heel erg handig om een feestje te geven op een houten vloer, het kan namelijk altijd voorkomen dat er een drankje omvalt. Dus je moet altijd een beetje oppassen met wat je doet.

 

Vloerverwarming

 

Heb jij al een vloerverwarming in huis? Of wilde je die altijd al? Dan is een keramisch parket de perfecte vloer om te combineren met een vloerverwarming. Stenen geleid namelijk de warmte een stuk beter dan hout. Dit zorgt ervoor dat de warmte een stuk beter en sneller te voelen is. Daarnaast moet er met een houten vloer meer gestookt worden, wat je ook terug gaat zien in de energierekening.

 

Neemt geen vocht op

 

Wanneer je van plan bent om in het gehele huis dezelfde vloer te leggen, dan is een keramisch parket een erg goede optie. Een keramisch parket neemt namelijk geen vocht op. Dit betekent dus dat je de tegels ook in de badkamer neer kunt leggen. In de badkamer heb je natuurlijk een erg grote kans dat de vloer nat gaat worden met bijvoorbeeld het douchen of wanneer je de wasmachine in de badkamer hebt staan.

 

 

https://www.regge-tegels.nl/