Vrijbaanvoorvernuft
Image default
Aanbiedingen

4 mogelijke toepassingen van een mezzanine vloer

Veel ondernemers denken bij een mezzanine vloer aan extra opslagruimte. Maar wist u dat u een dergelijke vloer ook voor andere toepassingen in kunt zetten? In deze blog willen we het graag hebben over vier mogelijke toepassingen van een mezzanine vloer. Want naast het verdubbelen van de opslagruimte, kunt u zo’n tussenvloer of verdiepingsvloer ook gebruiken om meer vloeroppervlak te creëren als werkplaats. Of wat dacht u van extra kantoorruimtes? Of de mogelijkheid om de showroom eens flink uit te breiden? Met een mezzanine vloer is het allemaal mogelijk!

 

1: om de beschikbare opslagruimte te verdubbelen

 

Voor veel ondernemers is een mezzanine vloer dé perfecte oplossing bij ruimtegebrek in het magazijn. Een mezzanine vloer wordt dan ook vaak gebruikt om de beschikbare opslagruimte te verdubbelen. Zo kunt u al uw producten weer eenvoudig opslaan zonder dat u eerst op zoek moet naar de laatste beschikbare millimeter.

 

2: om meer vloeroppervlak te creëren als werkplaats

 

Ook in fabriekshallen kunnen mezzanine vloeren ingezet worden. Wanneer uw bedrijf een enorme groeispurt doormaakt, kan het voorkomen dat de werkplaats onvoldoende ruimte biedt om aan de toegenomen vraag te voldoen. U wilt uw productie wel opschalen, maar vanwege het ruimtegebrek lukt dit dan niet. Gelukkig biedt ook hier een mezzanine vloer de uitkomst. Over het draagvermogen hoeft u zich overigens geen zorgen te maken. Die kan wel oplopen tot maar liefst 3500 kilo per m².

 

3: om extra kantoorruimtes te kunnen maken

 

Soms bevindt het ruimtegebrek zich op een andere plaats in het bedrijf. Zoals op kantoor bijvoorbeeld. Zit uw kantoorpersoneel momenteel als haringen in een ton? Dan is het hoog tijd om extra kantoorruimtes te maken. Een mezzanine vloer is een mooie, betaalbare oplossing. Houd er wel rekening mee dat het plafond hoog genoeg moet zijn. Anders kan de vloer helaas niet geplaatst worden.

 

4: om de showroom uit te breiden

 

Een mezzanine vloer kan tot slot gebruikt worden om de showroom uit te breiden. Dit kan zowel permanent als tijdelijk. De vloer is namelijk zeer eenvoudig te monteren, verplaatsen en demonteren. Bijvoorbeeld wanneer u tijdens de feestdagen uw seizoenscollectie wilt kunnen uitstallen naast uw reguliere assortiment. Kortom, het is helemaal aan u hoe u de vloer inzet!

 

https://www.noltemezzanine.nl/