Vrijbaanvoorvernuft
Image default
Aanbiedingen

Heerlijke gezonde smoothies

Thuis smoothies maken is een makkelijke en betaalbare manier om aan je vijf porties per dag te komen. En het kan gezonder zijn dan kant-en-klare smoothies kopen, die soms veel toegevoegde suikers bevatten.

Voor totale controle over de ingrediënten die je gebruikt, voeg een smoothie blender toe aan je keukengadgets – je maakt in een mum van tijd voedzame fruit- en vegan drankjes.

Om je te helpen je wellness reis te beginnen (of voort te zetten), hier is onze selectie van de beste smoothie makers

Is een smoothie maker hetzelfde als een blender?

Het belangrijkste verschil tussen een smoothie maker en een blender is dat smoothie makers – ook wel bekend als “personal blenders” – zijn ontworpen om kleinere porties te maken, het helpen om te bezuinigen op voedselverspilling.

Ontworpen met drank in het achterhoofd, transformeren hun kannen meestal in een beker – bevestig gewoon het deksel en neem onderweg een slokje. Smoothie makers hoeven minder vaak schoongemaakt te worden en nemen minder ruimte in dan een blender, maar door hun compacte formaat zijn ze vaak minder krachtig.

Blenders daarentegen zijn groter (met een bredere basiseenheid en een schenkkan) en kunnen meer keukentaken aan, zoals het pureren van groenten voor soepen en sauzen. Ze hebben meestal ook meer vermogen en snelheidsinstellingen.

Smoothie blenders: belangrijkste kenmerken

Grootte

Of je nu snel een smoothie voor één persoon wilt maken of een mix voor het hele gezin in elkaar wilt flansen, onze beste beproefde smoothie centrifuges variëren van een compacte 0,47 liter tot een royale 0,93 liter.

Snelheid

Veel smoothie makers worden geleverd met slechts één snelheidsinstelling, die automatisch start wanneer je de kan op de motor plaatst en vastklikt. Variaties zijn onder andere handmatige snelheidsinstellingen voor meer controle, een pulse-instelling en vacuüm blending technologie, die is ontworpen om de smaak te verbeteren, voedingsstoffen te behouden, en de inhoud langer vers te houden.

Meerdere functies

Sommige smoothie machines,  hebben verschillende functies, zodat je het mengen kunt afstemmen op je ingrediënten voor de beste smaak, kleur en textuur. Reken op een hogere prijs voor deze veelzijdige apparaten, die meer ruimte innemen op jouw keukenblad.

 

Beste blender voor smoothies   

Met een blender kun je fruit en groenten in enkele minuten mixen, malen en mengen. Als je drankjes maakt, kies dan voor een staafmixer om producten te blitsen of om droge ingrediënten te verpoederen voor de beste smoothie. En als je alleen shakes of smoothies maakt voor eenmalig gebruik en geen grote blender nodig hebt, dan is een kleine blender misschien ideaal voor jou. En wat denk je van een soepmixer – perfect om alle voedzame ingrediënten tot een gladde of grove soep te mixen en te koken?  

Een smoothie maker is uitgerust met messen om groenten en fruit sneller en fijner te hakken. Ze zijn voorzien van kraantjes waarmee je je gemixte drankjes gemakkelijk rechtstreeks in je glas kunt schenken.

Smoothies maken

Een smoothie maken kan zo eenvoudig of ingewikkeld zijn als je zelf wilt. Hoewel er verschillende merken verpakte smoothie mixen op de markt zijn, heb je geen mix nodig om een lekkere verfrissende drank te maken.

Voorverpakte smoothie mixen bevatten additieven die je misschien niet wilt in je bevroren drankje. Als je zelf een smoothie maakt van een paar ingrediënten, kun je het afstemmen op je voorkeuren en binnen de grenzen van je specifieke dieet. Als je minder suiker wilt gebruiken, is zelf suiker maken de beste optie. Je zult snel merken dat de natuurlijke smaak van fruit zonder toegevoegde suiker geweldig is.