Vrijbaanvoorvernuft
Image default
Onderwijs

Activiteiten op school, wat is er mogelijk?

Wat is jouw onderwijsbehoefte?

Wil je een activiteitendag organiseren bij jou op school? Dan heb je verschillende mogelijkheden om uit te kiezen. Allemaal even leuk, maar ook allemaal compleet anders. Het één is niet beter dan het andere. Wat de beste keuze is voor jou en je klas of zelfs hele school, is helemaal afhankelijk van welke onderwijsbehoefte je precies hebt. We geven je graag een idee van wat er allemaal mogelijk is, maar uiteindelijk is de sky natuurlijk de limit!

Een cultuurproeverij

Er zijn zo ontzettend veel leuke workshops voor de basisschool én workshops voor de middelbare school, dat het soms onmogelijk is om te kiezen. Wil je je leerlingen een brede culturele ervaring aanbieden, is een zogeheten cultuurproeverij de perfecte oplossing. En dag lang kunnen de leerlingen dan zelf shoppen bij verschillende culturele workshops en kijken welke activiteiten het beste bij hen passen. Dit is dus ook een prachtige kennismaking om te kijken of er misschien wel dingen zijn die ze buiten schooltijd ook nog eens op zouden willen pakken.

Een voorstelling maken

Er is iets aan het maken van een voorstelling dat maakt dat deelnemers zich vaak heel erg met elkaar verbonden voelen. Een voorstelling maken is dan ook een supergoede manier om te werken aan de groepsbinding in een bepaalde klas of zelfs op de hele school. Het samen oefenen, samen zenuwachtig zijn en vervolgens samen schitteren en natuurlijk eindeloos napraten, zorgt voor een hechte groep.

Circusacts instuderen

Circus is een ontzettend veelzijdige kunstvorm. Denk aan jongleren, acrobatiek, balanceren of de clown uithangen. Oftewel: er zit voor ieder kind wel iets tussen. Maar wat de verschillende onderdelen met elkaar gemeen hebben, is dat ze er superindrukwekkend uitzien. Een dag vol circusactiviteiten zorgt er dan ook gegarandeerd voor dat leerlingen versteld staan van hun eigen kunnen én van dat van hun klasgenoten.

Een thema uitdiepen

Soms zijn er thema’s waar je graag in wilt duiken met je leerlingen, maar waarvan je niet zo goed weet hoe je dat aan zou moeten pakken. Het gaat dan vaak om gevoelige thema’s, zoals vrijheid of racisme. Culturele activiteiten bieden de mogelijkheid om dit soort onderwerpen op tafel te leggen zonder dat het te ongemakkelijk of te kwetsbaar wordt. En het geeft leerlingen richtlijnen om meer te doen dan er alleen maar samen over te praten. Want uiteindelijk beklijven die dingen waar je op welke manier dan ook vorm aan geeft het beste.

https://www.grotebroer.nl