Vrijbaanvoorvernuft
Image default
Dienstverlening

Grofvuil container

Ben jij van plan om in de nabije toekomst je woning te verbouwen? Of moeten er bijvoorbeeld bepaalde kamers worden gesloopt? Is dat het geval, dan komt daar natuurlijk veel troep bij kijken. Als er iets wordt gesloopt verdwijnt alles namelijk niet zomaar, maar moet het ook weer worden opgeruimd. Als je te maken hebt met veel sloopwerk, dan kun je ervoor kiezen om steeds heen en weer te rijden naar de stortplaats. Maar het is bijvoorbeeld ook mogelijk om een grofvuil container te huren. Maar veel mensen vragen zich af of dit zomaar kan. Het is immers een groot object en iedereen in Nederland is zich bewust van het dat hier zeer veel regeltjes zijn. Heb je dus een vergunning nodig als het gaat om het huren van een grofvuil container? In dit artikel gaan wij daar wat dieper op in, zodat je precies weet wat je te doen staat. We hopen dat het artikel informatief is, lees goed want zo voorkom je ook nodeloze boetes.

 

Een grofvuil container op je eigen terrein

Veel mensen zijn gelukkig voorzien van een mooie grote, ruime tuin. In dat geval kun je er natuurlijk voor kiezen om daar je grofvuil container neer te zetten. Dit brengt in principe twee belangrijke voordelen met zich mee. Het zorgt er allereerst voor dat je niet ver hoeft te lopen. Je kunt al het afval daar dus gemakkelijk deponeren. Een ander voordeel is dat je geen vergunning hoeft aan te vragen. Het is immers in je eigen tuin en dat is natuurlijk ook een fijn voordeel te noemen.

 

Een openbare parkeerplaats

Welnu, het kan natuurlijk zijn dat jij geen grote tuin hebt. Je container past dan nergens. Toch kan het zijn dat je in dat geval ook nog geen vergunning nodig hebt. Er zijn namelijk verschillende openbare parkeerplaatsen. Deze komen vooral voor in de wat rustige wijken waar doorgaans niet veel wordt geparkeerd door onbekenden. Daar kun je dan gratis parkeren. Op een gratis parkeerplaats is het doorgaans ook mogelijk om een container zonder vergunning te plaatsen. Let wel: het is belangrijk om dit van te voren even na te vragen. Een boete kan namelijk hoog uitvallen, dus vraag het altijd even na bij de gemeente.

 

Andere situaties

Mocht jij de container ergens op een openbare weg willen plaatsen? In dat geval is het doorgaans wel verplicht om voor een vergunning te zorgen. Het aanvragen van een vergunning kan even duren. Dit duurt meestal langer dan twee weken, dus het is verstandig om daar rekening mee te houden als je besluit om een grofvuil container neer te zetten.