Vrijbaanvoorvernuft
Image default
Dienstverlening

Kies voor Wageningen

Leer Wageningen kennen

Voor veel Nederlanders zal de naam van de stad Wageningen vooral samenhangen met het jaarlijkse defilé dat op 5 mei in de stad georganiseerd wordt om de capitulatie van de Duitse bezetter in 1945 te herdenken. Wie kent het verhaal van hotel de wereld in Wageningen niet? De plek waar de Duitsers hun nederlaag moesten erkennen (https://liberationroute.nl/the-netherlands/pois/t/the-german-capitulation-hotel-de-wereld). Wageningen kent echter niet alleen een roemruchtige oorlogsgeschiedenis, maar heeft als bruisende Universiteitsstad ook veel te bieden op het gebied van ontspanning en recreatie.

 

Een ideale combinatie

Gelegen in de mooie Gelderse Vallei biedt de stad een combinatie van prachtige historische architectuur en een schitterende natuur. Zo zijn er in het centrum van de stad tal van monumenten te bezichtigen, zoals oude panden en delen van stadsmuren, die soms nog stammen uit de tijd van de middeleeuwen. Als bezoeker van de stad kunt u zodoende mooie stadswandelingen afwisselen met indrukwekkende wandel- en fietsroutes door de omgeving. Meer dan eens geven bezoekers van Wageningen aan dat zij nooit hadden bedacht zo’n diversiteit aan bezienswaardigheden aan te treffen in en rondom de stad. Ook zijn er verschillende gezellige kroegen en restaurants waar u de tijd kan doorbrengen.

 

Hotels in Wageningen

Wie een bezoek wil brengen aan de stad doet er verstandig aan om een overnachting in een van de hotels in Wageningen te boeken. Er is in en rondom de stad namelijk meer dan genoeg om van te genieten en het is prettig om hier de tijd voor te kunnen nemen. U kunt bij het boeken van een hotel in Wageningen rustig rekening houden met een verblijf voor een weekend. Er is een goed aanbod aan hotels in Wageningen, variërend van gezellige hotels tot een knusse B&B. Afhankelijk van de wensen en het te besteden budget is er in Wageningen daarom altijd wel een hotel dat bij u past!

 

Rest ons niets meer dan u één ding te adviseren: Bezoek Wageningen en laat u verrassen!