Vrijbaanvoorvernuft
Image default
Banen en opleidingen

Een bijbaan vinden in de regio Uden

Een goede bijbaan in Uden vinden kan soms best lastig zijn, maar je wilt er wel graag een. Je bent net 14 geworden en wilt graag wat bijverdienen, en gaat dus op zoek naar een baantje in Uden. Maar dan wil je natuurlijk wel een leuke baan die ook nog is goed betaald. Dat laatste kun je vaak wel vergeten omdat je als 14 jarige het minimumloon krijgt van 3,50 per uur. En dat is nou eenmaal wat bedrijven jou moeten betalen vee gaan er dan ook niet meer betalen. Via veel site kun je tegenwoordig kijken welke baan er vrij is bij jou in de buurt, en ga gelij soliciteren en weet kun je er volgende week al aan de slag. 

Meeste voorkomende Bijbanen 

Als jongere kun je niet heel veel kanten op met een bijbaan, omdat je vaak nog geen opleiding hebt. Hierdoor blijven vaak supermarkt baantjes over waarbij je moet vakkenvullen. Wel is het zo dat je hier vaak altijd wel werk in kunt vinden en je ook vaak aangenomen wordt bij supermarkten. Of je kunt gaan afwassen bij een horecagelegenheid in Uden, of een krantenwijk doen. En kijk vooral naar de mogelijkheden. 

Waar heb je recht op ? 

Als je een bijbaan hebt zijn er een aantal rechten die gelden, om te beginnen moet je betaald krijgen en dit moet het minimaal 3,50 zijn. Daarnaast het aantal uur dat je werkt dit verschilt per leeftijd, zo mag je als 18 jarige meer werken dan iemand van 14 en krijg je ook meer betaald. Daarnaast ook het soort werk verschilt, zo heb je voor bezorg baantjes al een leeftijd van 16 nodig. En moet je altijd zorgen dat je aan de eisen houd mocht er wat gebeuren anders ben je niet verzekerd. En je pauze altijd recht op pauze en kan dan ook op internet hoeveel recht je hebt op pauze, bij een bepaald aantal uur.