Vrijbaanvoorvernuft
Image default
Dienstverlening

Rugklachten verhelpen door rug laten kraken

Rugklachten verhelpen door rug laten kraken

Rugklachten komen vaak voor. Niet alleen door ouderdom kunnen rugklachten optreden, ook door verkeerde houdingen, te weinig beweging of door erfelijke factoren. Iedereen die weleens last van zijn of haar rug heeft gehad, weet hoe belangrijk het is om deze klachten spoedig te verhelpen. Lees daarom gauw verder om meer te weten te komen over chiropraxie en waarom u uw rug moet laten kraken bij rugklachten.

 

De aard van het probleem

Bij rugklachten kunt u zo vaak sporten, bewegen en extra oefeningen doen om de klachten te verminderen, maar dit pakt veelal niet de aard van het probleem aan. Wanneer jouw spieren of gewrichten bekneld zitten, zijn oefeningen en pijnstillers niet de oplossing van het probleem. Een rug kraken bij de chiropactor is dé manier om de oorzaak van de pijn aan te pakken.

 

Hoe werkt het?

Een rug kraken klinkt wellicht wat extreem, maar dit is wel daadwerkelijk wat de behandeling inhoud. De chiropractor zal uw lichaam analyseren en op basis van de door uw omschreven klachten, de aard van het probleem opsporen. Wanneer een paar gewrichten te strak zitten, kan door middel van duw- en trektechnieken de rug als het ware “gekraakt” worden. Wanneer uw gewrichten echt goed vast zitten, kan er werkelijk een kraakgeluid te horen zijn tijdens de sessies.

 

Eenmalig rug laten kraken of met regelmaat?

Veelal zijn er meer dan een enkele sessie nodig om de rugklachten te verhelpen. De rug kraken biedt weer ruimte om pijnvrij te verminderen. Na een aantal sessies zal blijken of het kraken van de rug een positieve invloed heeft en of het effect van lange duur is. Het is belangrijk om te weten dat de rug kraken bij een chiropractor een relatief heftige ingreep is en dat er tijdelijk pijnklachten kunnen ontstaan na de sessies. Dit betekent dat de rug weer los komt en dat het herstel kan beginnen.

 

Wilt u ook af van uw rugklachten? Kom dan eens langs in Nijmegen bij de chiropractor en laat uw rug kraken. Dit kan dé oplossing zijn voor jarenlange rugklachten.