Vrijbaanvoorvernuft
Image default
Woningen

Waarom kiezen voor beroepspraktijk?

Een opleiding kiezen is een behoorlijke kluif, zeker als je nog niet goed weet wat je wilt. Toch zijn er opleidingen waar veel werk in te vinden is, had jij al eens gedacht aan een opleiding richting de techniek? Er worden namelijk tegenwoordig veel vakmensen gevraagd in verschillende sectoren binnen de techniek. Eigenlijk best leuk, omdat het gewoon een hele brede sector is. Je zou zo kunnen zeggen dat er binnen de techniek wel honderden banen zijn. Waarom zou je dan kiezen voor de beroepspraktijk, nou dat is eigenlijk heel simpel. Wanneer je kiest voor beroepspraktijk zul je veel gaan leren in de praktijk en laten we eerlijk zijn in de praktijk mee lopen is vele malen leuker dan hele dagen in de schoolbanken zitten.

Opleiding als monteur gas, water en warmte

Ben jij al lange tijd aan het bedenken wat jij wilt gaan doen en kom je er maar niet uit? Misschien is het handig een klein beetje verder te kijken en iets specifieker te zoeken. Een monteur gas water en warmte handige opleiding, omdat jij direct heel veel verschillende dingen gaat leren. Daarnaast zul je nadat jij je diploma behaald hebt direct een stuk breder inzetbaar zijn. Wat is er nu fijner als je gelijk van allerlei zaken kennis hebt opgedaan en kan toepassen in de praktijk. Wanneer je een klein specifiek deel zal gaan leren ben je enkel gekwalificeerd voor dat deel maar met de opleiding monteur gas, water en warmte ben je voorzien van meerdere kwalificaties. Niet alleen leuk voor  jezelf, maar het staat ook een stuk leuker op je cv.

Zou jij een BBL-opleiding willen volgen?

Een BBL-opleiding, wat is het eigenlijk? De afkorting van BBL staat voor beroeps begeleidende leerweg, dat wil zeggen dat je één dag in de week naar school gaat en de andere dagen aan het werk gaat. Een ander voordeel van een BBL-opleiding is dat je geld gaat verdienen terwijl je een opleiding volgt. Ook wel zo handig en lekker, zeker als je nog thuis woont. Kun je lekker sparen voor als je op jezelf gaat wonen, maar woon je al op jezelf dan genereer jij toch een inkomen. Een ander voordeel van een BBL-opleiding is dat je in de meeste gevallen nadat je opleiding is afgerond een vaste aanstelling krijgt bij het bedrijf waar je werkzaam bent. Als dat geen geweldige reden is om een BBL-opleiding als monteur gas, water en warmte te gaan volgen.

Doorstromen naar het volgende niveau

Meestal begin je de BBL-opleiding op niveau twee, dit is wel afhankelijk van je vooropleiding. Nadat je de niveau twee hebt afgerond is het meestal mogelijk om nog een niveau hoger te gaan volgen. Als je dan toch al bezig bent kun je toch, maar beter gelijk doorstromen. Hoe beter jouw kwalificaties zijn, hoe meer mogelijkheden er zullen ontstaan op de arbeidsmarkt. Je zou dus kunnen zeggen dat het volgen van een BBL-opleiding als monteur gas, water en warmte alleen maar voordelen kent.