Vrijbaanvoorvernuft
Image default
Auto's en Motoren

Motorchip Tuning – The Basics

Hoe een auto afstemmen? Veel mensen vragen ons hierover af; In een woord afstemmen ze een auto omdat ze van de manier van het klinken klinkt wanneer ze de races winnen of de finishlijn voor hen zien. Hier zullen we uw vraag beantwoorden over hoe u zelf een auto kunt afstemmen.

 

Het concept van chip-afstemming in de automotive-wereld is relatief nieuw. Veel mensen hebben vastgehouden aan het feit dat er geld is om te worden gemaakt door de prestaties van het voertuig op verschillende manieren te tweaken en te verbeteren, wat is wat chiptuning doet. De vraag is, hoe is het gedaan? De volgende methode wordt momenteel gebruikt om een racecars-prestaties te stimuleren:

 

De eerste methode staat bekend als autorapping, die een wijziging van één variabele omvat. In de auto-afrapping is het doel om een verhoging van de pk te bereiken door de waarde van één variabele aan te passen. Sommige van de variabelen die typisch worden aangepast, zijn cilinderkleppen, inlaatpoorten, motormapping, uitlaatpijpen, verbrandingskamers, uitlaatgassen, oliecontroles en meer.

Het resultaat is dat de auto-motor anders reageert (en nauwkeuriger) wanneer die variabelen worden gewijzigd. Dit wordt ook aangeduid als motorracen;

 

Een andere methode van chiptuning staat bekend als brandstofinjector fotokredietraces, wat in wezen hetzelfde is als de backfire-test van de brandstofinjector. Het doel is om brandstof te ontbranden door brandstof te verbranden onder hoge drukomstandigheden en vervolgens de verbrandingskamer te bekijken om te bepalen waar de brandstof het meest efficiënt brandt. Het proces lijkt erg op de fotokredietmethode, maar in plaats van fotokrediet, wordt een digitale camera gebruikt om afbeeldingen met een hoge resolutie van het brandgedeelte te nemen. Motorigenaren met ervaringen kunnen de verbrande brandstof gebruiken om de bron van een probleem te identificeren.

Deze methode wordt gewoonlijk gebruikt door motormechanica of andere enthousiastelingen die hun specifieke motoren willen verfijnen.

 

Ten slotte is er chip-tuning-software. Een verscheidenheid aan software die op internet beschikbaar is, is toegewijd aan het diagnosticeren en repareren en repareren van verschillende soorten motoren. Er zijn echter ook enkele goede programma’s die alle basisdingen zullen doen, zoals het optimaliseren van zuurstofbrandstofmengsel, inactieve snelheid, maximaal vermogen en meer. Met deze programma’s kunnen eigenaren elementaire onderhoudsfuncties uitvoeren en veel voorkomende problemen oplossen. Enkele voorbeelden van deze programma’s bevatten diagnostische chiptuning, inactieve programmeerbare variabele remapping en andere.

 

Hoewel chiptuningprogramma’s populaire opties zijn geworden voor eigenaren die op zoek zijn naar de prestaties van hun voertuigen, realiseren veel mensen zich niet dat het ook mogelijk is om de brandstofpomp en de motor volledig te vervangen door nieuwe onderdelen. Dit wordt de renovatie van de motor genoemd. Bij correct gedaan kan dit proces een prestaties van een voertuigen drastisch verhogen. Door bijvoorbeeld de gehele brandstofpomp te vervangen door een hoogwaardig stukje apparatuur, kunnen eigenaren de pk stijgen tot 20 procent zonder veel geld uit te geven aan arbeid. Dit is een van de grootste voordelen van het doen van motorchip-afstemming, vooral als u geen wijzigingen op de motor zelf gaat doen.

 

https://businesservaringen.nl/