Vrijbaanvoorvernuft
Image default
Auto's en Motoren

Vrachtwagen Theorie in 1 dag

Voordat je praktijkexamen kan doen voor je vrachtwagen rijbewijs moet je eerst theorie-examens halen. Als je het rijbewijs C met Code95 wilt halen, doe je 3 theorie-examens (RV1, V2C en V3C). Als je vrijstelling hebt voor Code95 hoef je het examen V3C niet te doen.Het is mogelijk om een vrachtwagen theorie in 1 dag te doen.

vrachtwagen theorie in 1 dag

Het eerste deel van vrachtwagen theorie in 1 dag examen bestaat uit 50 3-keuze vragen (A, B of C). 25 vragen over Techniek van vrachtwagens en 25 vragen over Verkeer. Van deze 50 vragen moet je er 40 goed beantwoorden. Dit examen gaat onder andere over de techniek van de vrachtwagen en risico’s van het besturen van een zwaar motorvoertuig, gedragsregels op de openbare weg, voorrang en verkeertekens. Het tweede deel bestaat uit 50 3-keuze vragen (A, B of C). Van deze 50 vragen moet je er 40 goed beantwoorden. Het examen gaat onder andere over vervoerswetgeving, arbeidstijdenwetgeving, lading zekeren en risico’s. Soms is het derde deel ook nog nodig en dat zijn cases. Dit examen bestaat uit 3 cases met elk 15 vragen. In totaal dus 45 vragen waarvan je minimaal 36 vragen goed moet beantwoorden. Het examen gaat over dezelfde leerstof als het V2C examen. Je kan vrachtwagen theorie in 1 dag examens plannen, dan ben je er gelijk van af.

Cursus of zelfstudie

Je kan je voorbereiden op de theorie-examens door zelfstudie, maar voor de beste voorbereiding adviseren wij om een theoriecursus te volgen. Onze ervaren docenten bereiden je tijdens een uitgebreide theoriecursus optimaal voor op de verplichte examens en zo weet je zeker dat je met vrachtwagen theorie in 1 dag slaafgt. Stap voor stap wordt alle theorie uitgelegd, je hebt de mogelijkheid tot vragen stellen en je maakt oefenexamens. Samen met de andere studenten wordt de theorie uitgebreid besproken. Door het volgen van de theorie-cursus weet je vrijwel zeker dat je de theorie-examens gaat halen