Vrijbaanvoorvernuft
Image default
Auto's en Motoren

Auto chip tuning

Auto-chiptuning, ook bekend als elektronische afstemmen, is gebaseerd op modificaties van elektronische besturingseenheden of alleen gelezen geheugenchips die programmeerbaar en wissen kunnen zijn. Het wordt voornamelijk gedaan voor automotive, raceauto, sportwagen of andere krachtige voertuigen. Hoofddoelstelling van auto-chiptuning is hoogste prestatie-verbetering, grote snelheid, toename van paardenkracht en vele anderen. Bovendien is het een manier om een gemiddeld uitziende voertuig uit te laten zien als een raceauto of supercar.

  

Voordat we doorgaan naar de beschrijving van de auto tuning, laat ons een blik op wat een toetsenbord is. Het is een printplaat in het midden van uw stuurkolom, of net achter de stoel. Het is daar aanwezig als een kleine gegoten rechthoek met twee binnenkant en één top. Met behulp van een schroevendraaier kunt u het uit de stuurkolom verwijderen. U zult zien dat het een PCB (afgedrukte printplaat) is gemaakt van plastic, koper of soldeer die het hart van uw pc-bord is. Nu gaan we enkele van de kenmerken van een toetsenbord uitleggen.

 

Het pc-bord van uw auto-chiptuning heeft terminals die compatibel zijn met bijna alle verschillende soorten bedrading die wordt gebruikt in de tuning van het voertuig en ook veel verschillende soorten mod chips. Dus je hoeft je geen zorgen te maken over compatibiliteit terwijl je dit apparaat bedrad. Er zijn twee draden die worden gebruikt voor de verbinding van een toetsenbord.

Een van de draden draagt het signaal naar de ECU voor het Motorbeheer, terwijl andere voedingssignalen naar het W-toetsenbord verzendt.

 

Het elektriciteitssignaal wordt verzonden naar de ECU via chassislaarzen. Dit wordt ook chassis-assen genoemd. In de automobielsystemen zijn alle elektrische circuits in serie of parallel aangesloten. Wanneer u een chip aansluit, moet u een hoge huidige batterij gebruiken om het uit te schakelen. U moet een hoge kwaliteit en duurzame set batterijen in uw systeem installeren. Anders heb je misschien problemen zoals het kort maken of niet in rekening worden gebracht.

 

Het afstemsysteem is eigenlijk verbonden met het hoofdsysteem. Voordat u het hele systeem installeert, moet u ervoor zorgen dat u alle accessoires zoals draden, zekeringen, bouten enz. Ontkoppelt van de auto.

Voordat u de auto start, moet u ervoor zorgen dat de luchtreiniger correct is geïnstalleerd.

 

Sommige mensen zijn begonnen met het afstemmen van hun auto’s via internet. U moet ervoor zorgen dat u een goed afstemprogramma voor uw auto downloadt. Deze programma’s zijn gratis beschikbaar op internet. Het basisprogramma moet voldoende zijn om u op te zetten. Maar als u uw auto-audiosysteem wilt verbeteren, hebt u mogelijk extra software nodig zoals Tune Shop voor meer gemak.

Klik hier voor meer informatie https://www.chipperformance.nl/