Vrijbaanvoorvernuft
Image default
Bedrijven

Wat zit er allemaal in de meterkast?

De meterkast bestaat uit veel verschillende soorten apparatuur zoals: elektriciteitsaansluitingen, water en gas misschien ook wel een wifi router. Er zit ook altijd minimaal 5 soorten apparaatjes in je groepenkast en dat zijn: Kookgroep, Fornuisgroep, aardlekschakelaar, installatie automaat en aardlekautomaat er kunnen ook nog een paar extra aansluitingen zitten in je groepenkast zoals: een voor je zonnepanelen als je die natuurlijk wel hebt. Er zit veel verschillende soorten apparatuur in de meterkast met allemaal een andere doel. Een is dus bijvoorbeeld voor je keuken en een ander dus voor je zonnepaneel.

is je meterkast wel veilig?

De meterkast moet een van de veiligste kast/kamer van je huis zijn omdat er grote schades kunnen komen in je huis/pand door de meterkast. Maak de meterkast niet te vol want de meterkast is een van de warmste kamers in je huis omdat er veel stroom binnenkomt. Kijk goed of er water is binnen je meterkast want dat is heel gevaarlijk voor je stroom. haal de onnodige spullen uit je meterkast omdat het voor nog meer warmte zorgt in de meterkast en zoek een andere plek voor de spullen. Plaats ook een rookmelder in je meterkast want dan vang de rookmelder meet op als er brand is gekomen uit de groepenkast.

Wat is de meest voorkomende probleem in de meterkast

de twee grootste ongelukken van een meterkast is waterschade en door verouderen van componenten. Check goed of er niks raars aan de hand is in je meterkast dus water-druppels-verouderde kabels-kapotte kabels-kapotte componenten. Meestal komt er waterschade in je meterkast vanuit de badkamer of een lekkende leiding of afvoer. Wanneer je water vindt dan moet je metteen bellen naar een lekkage service en zet alle apparaten uit en zoek dus uit waar en hoe het water is binnengekomen is.