Vrijbaanvoorvernuft
Image default
Business / Transportation and Logistics

Auto verkopen via een autoveiling

De makkelijkste en snelste manier om van je auto af te komen is je auto te verkopen via een autoveiling. Gemiddeld gezien kun je in 24 uur tijd je auto verkopen. De autoveiling is een online platform waar je eenvoudig je auto kunt aanmelden en waar autobedrijven een bod kunnen uitbrengen op je auto. Het aantal aangesloten autobedrijven is heel erg groot waardoor de kans op een heel goed bod ook heel groot is. Lees meer over de autoveiling hieronder.

 

Het hoogste bod

Staat je auto in de veiling dan kan het bieden beginnen. De aangesloten autobedrijven krijgen de auto te zien en kunnen gaan bieden en overbieden. Een groot aantal bedrijven zal een bod uitbrengen en veel zullen een hoger bedrag bieden. Een feit is dat de veiling 24 uur duurt. De bedrijven hebben dus beperkt de tijd om te bieden en de veiling te winnen.

 

Verkopen wanneer je dat zelf wilt

Je bent niet verplicht je auto te verkopen. Staat het bod je niet aan dan hoef je de auto natuurlijk niet te verkopen. Jij beslist en jij bepaalt. Wil je de auto verkopen dan is dat met een druk op de knop geregeld.

 

De autobedrijven

De aangesloten autobedrijven, en dat zijn er meer dan 5.000, zijn allemaal RDW erkend en gescreend. Voordat een autoveiling mee mag doen aan de autoveiling, wordt deze vooraf gescreend. De screening houdt in dat het autobedrijf o.a. geen slechte reputatie heeft. Een RDW erkenning is belangrijk omdat het autobedrijf de auto bij overname meteen kan vrijwaren. Vrijwaren houdt in dat de auto van eigenaar veranderd en dat dit bij de RDW wordt doorgegeven. De RDW werkt weer samen met de belastingdienst welke de wegenbelasting int. Ga je dus je auto verkopen via de autoveiling, en dus via een van RDW erkende autobedrijven, dan wordt bij de overname de auto direct overgeschreven op naam van het autobedrijf die het hoogste bod heeft uitgebracht en stopt de wegenbelasting automatisch.

 

Makkelijkste manier van verkopen

De autoveiling is de makkelijkste manier om je auto te verkopen. Het gaat super snel, kost geen moeite en kost bovendien geen geld! De autoveiling is namelijk helemaal gratis. Van aanmelding tot aan de verkoop kost het je dus geen cent.

 

Gratis uitproberen

Je kunt de autoveiling gratis uitproberen. Wil je weten wat de dagwaarde is van je auto? Meld je auto dan gratis en vrijblijvend aan. De veiling duurt 24 uur en na dus 1 dag heb je het antwoord op de vraag, “wat is mijn auto waard”. De veiling kost niets en verplicht je ook tot niets. Geen reden om dus te wachten of het niet te proberen toch?

 

Weetjes

Je auto levert in 85% van de gevallen meer geld op via de autoveiling. Het is 100% gratis en vrijblijvend. Je bent niet verplicht de auto te verkopen. Je kunt de auto verkopen in 1 dag tijd en ontvangt direct het afgesproken bedrag. Kortom de auto gratis verkopen doe je via de autoveiling.