Vrijbaanvoorvernuft
Image default
Business / Transportation and Logistics

De QR code komt terug

Misschien had je het nog niet helemaal door, maar het begint er op te lijken dat de welbekende QR code weer terug gaat komen. Maar de bekende QR code komt niet terug zoals wij de code kende, waar de consument de QR code scande voor informatie of de website. Nu komt de QR code terug door het gebruik van bedrijven, zoals grotere bedrijven in andere landen dit ook al doen. Daar wordt deze methode al een aantal jaren met veel succes gebruikt. Grotere bedrijven zoals de supermarkt PLUS, de vliegmaatschappij KLM, de software producent Apple en ook woonwinkel IKEA hanteren de QR code al. Deze grote bedrijven doen dit met behulp van de QR code printer.

 

Maar waar ging het mis tijdens de vorige keer dat de QR code werd geïntroduceerd? De negatieve spiraal werd gestart door het ondermaatse gebruik van de QR code. Te weinig mensen utiliseerden de QR code. De reden hiervoor was dat de mensen eerst een app op hun telefoon moesten downloaden vanuit de App store of de Play store en pas daarna gebruik konden maken van de QR codes. Deze apps waren namelijk nodig om de QR codes te kunnen scannen. Aangezien dit dus een probleem vormde, hebben de grotere telefoon producenten daar een oplossingen voor gevonden. Zo hebben de bedrijven Apple en Samsung ervoor gezorgd dat de telefoons die zij produceren standaard worden geleverd met een QR code scanner. Deze QR code scanner zit verwerkt in de camera, waardoor mensen dus geen aparte QR code scanner meer hoeven te gebruiken.  Deze camera-oplossing zal er dus voor gaan zorgen dat de QR code veel populairder wordt onder de bevolking.

 

Supermarkt PLUS, de vliegmaatschappij KLM, de software producent Apple en ook woonwinkel IKEA gaan de QR codes als volgt gebruiken: voor de betaling van hun producten en services.

http://www.kba-metronic.com/nl