Vrijbaanvoorvernuft
Image default
Business / Transportation and Logistics

Een loopbaancoach worden

De arbeidsmarkt groeit en verandert erg snel. Mensen willen verschillende dingen doen tijdens hun loopbaan of juist groeien. Daarbij is de hulp van een loopbaancoach erg handig. Een loopbaancoach wordt je niet zo maar. Je kunt er een cursus van vijf dagen van lopen om jezelf een loopbaancoach in jouw vakgebied te kunnen noemen. Hoe dit precies werkt lees je in dit artikel.

 

Als coach ben je in staat om ieders loopbaantraject vorm te geven en iemand te assisteren om op professioneel en persoonlijk gebied te gorien. Je kunt uiteindelijk de meest lastige vragen beantwoorden. Je zult over alle technieken beschikken om iemand goed tek unnen helpen e nje kunt verder inspelen op de arbeidsmarkt die iedere dag weer kan veranderen.

Voordat je weet of het bij je past kun je een persoonlijke intake gesprek doen. Tijdens dit gesprek wordt jouw branche onder de loep genomen en wordt er gekeken of het in je zit op coach te worden. Als dit positief is, kan de echte studie van vijf dagen beginnen. Je zult beginnen met persoonlijke doelen in kaart te bregen. Dit zal centraal staan. Tijdens de studie en tijdens je werk zul je allerlei oefeningen, cases en toetsen kane om de kennis tot je te krijgen. De vaardigheden wil je uiteindelijk bij je huidige werk toepassen, vandaar dat je dit direct in de praktijk kunt laten zien op je werk. Een deskundige op het gebied van loopbaanbegeleiding zal je assisteren bij het worden van een loopbaancoach. Je zult dus veel zelf moeten doen. Denk aan een MTO. De voorbereiding voor de bijeenkomsten bedragen ongeveer zes uur. Je zult op het einde een examen afleggen. Als je deze met een voldoende afsluit kun je de diploma Loopbaancoaching in ontvangst nemen. Dit examen is in de vorm van een praktijkopdracht. Je kunt zelf kiezen wanneer je dit wilt doen.

https://carrierepoort.nl/