Vrijbaanvoorvernuft
Image default
Business / Transportation and Logistics

Wanneer de auto vervangen

Gemiddeld rijden bestuurders van een auto ongeveer 3 tot 4 jaar in een auto. Daarna wordt er weer een andere auto aangeschaft. De redenen zijn zeer uiteenlopend waarom iemand zijn auto verkoopt. Zo kan de kilometerstand, het model, het rijgedrag, de onderhoudskosten, en de omstandigheden een rol spelen in waarom iemand de auto verkoopt.

 

Kilometerstand

Een hoge of hogere kilometerstand kan een reden zijn. Veel bestuurders die de auto voor het woon- werkverkeer gebruiken, rijden tussen de 15.000 en 20.000 kilometer. In 4 jaar tijd kan dat oplopen tot 80.000 kilometer. De ene bestuurder vindt 2 ton op de teller veel, en voor de ander valt dat mee. Maar de meeste mensen vinden 2 ton veel kilometers bij een kleine auto cq kleine motor.

 

Nieuwe model

Een nieuwe model of ander model auto, is ook vaak een reden om iets anders te kopen. Mensen raken op een gegeven moment uitgekeken op een auto, en zien een andere mooie auto voorbij komen die ze graag zouden willen hebben. Wie het nieuwe model niet direct kan betalen, kan over een aantal jaar wanneer de prijs gezakt is, alsnog het model kopen.

 

Rijgedrag

Het kan zijn dat je een bepaalt stukje comfort mist in je huidige auto zoals cruisecontrol, een automatische versnellingsbak, park assist, of een andere functie. Zeker wanneer je veel in de file staan is een automaat een ware uitkomst. Een reden dus om je auto te verkopen en een luxere auto aan te kopen.

 

Onderhoudskosten en reparaties

Een onverwacht defect of een aankomende reparatie kan een reden zijn om de auto te verkopen. Reparaties kunnen namelijk flink in de papieren lopen. Wanneer de koppeling bijvoorbeeld aan vervanging toe is, of het massavliegwiel, dan kunnen de kosten wel eens boven de 1000 euro uitkomen. Een goede reden dus om te verkopen. Ook een distributieriem moet tijdig vervangen worden. Doe je dit niet, dan kan hij breken en loopt de motor in de soep. De motorschade die daardoor ontstaat is in bijna alle gevallen boven de 1000 euro. Het vervangen van de riem zelf is ook niet goedkoop. Dit kost, afhankelijk van de auto tussen de 450 en 800 euro.

 

Omstandigheden

Je persoonlijke omstandigheden kunnen ook invloed hebben op de auto die je rijdt. Krijg je een betere functie, dan wil je wellicht een mooiere auto gaan rijden. Ook een baan verder weg kan een goede reden zijn om over te stappen van bijvoorbeeld benzine naar diesel of LPG. Een baan vlak om de hoek kan de auto overbodig maken omdat je alles op de fiets kunt doen. Door je auto te verkopen bespaar je veel maandelijkse- en jaarlijkse kosten, en de kosten van het onderhoud.

 

Snel je auto verkopen

Je kunt je auto snel en veilig verkopen via de online autoveiling Besteautobod.nl
Zowel het aanmelden, laten veilen, en verkopen, kosten je niets. De hele site is namelijk gratis. Verplicht verkopen is niet van toepassing omdat het bod vrijblijvend is. Vooraf weet je dus waarvoor je gegarandeerd je auto zou kunnen verkopen. Verkopen kan altijd en kan direct. De veiling is namelijk gebaseerd op ruim 5000 RDW erkende autogarages. Het hoogste bod die door de veiling wordt gerealiseerd, is de prijs die je bij de verkoop krijgt.

 

Wil je weten wat je auto waard is, en waarvoor hij direct verkocht kan worden? Probeer de veiling dan gratis eens uit!