Vrijbaanvoorvernuft
Image default
Business / Transportation and Logistics

Emigreren naar Curaçao, Aruba of Bonaire

Emigreren naar Curaçao, Aruba, Bonaire of Suriname klinkt voor velen als een aantrekkelijke propositie. Het tropisch regenwoud klimaat van Suriname en het tropisch savanneklimaat van Curaçao, Aruba en Bonaire, ook wel bekend als de benedenwindse eilanden, is voor velen een verademing. Vandaar dat ook vele Nederlanders jaarlijks emigreren naar Curaçao, Aruba, Suriname en Bonaire. Naast het gunstig klimaat, speelt ook de politieke relatie van Nederland met deze tropische landen een belangrijke rol voor emigreerden. Curaçao en Aruba hebben namelijk een bijzondere status binnen het Koninkrijk der Nederlanden, de zogenoemde ‘status aparte’. Dit betekent dus dat Curaçao en Aruba zelfstandige staten zijn binnen het Koninkrijk. Daarnaast heeft Bonaire sinds 2010 de status verkregen van ‘bijzondere gemeente’ van Nederland. Het is dus met een Nederlands paspoort relatief makkelijk om te emigreren naar Curaçao, Aruba of Bonaire.

 

Emigreren naar Curaçao, Aruba of Bonaire: hoe ziet het kostenplaatje eruit?

 

Emigreren naar Curaçao, Aruba of Bonaire is niet kosteloos. Er zijn vele uitgavenposten en kosten die komen kijken bij het emigreren naar deze eilanden. U moet natuurlijk de huur van uw oude huis opzeggen of uw huis verkopen en moet natuurlijk uw geliefde inboedel verschepen naar uw nieuwe bestemming. Ook is het handig uw auto te laten overvaren. Daarnaast moet u ook op zoek naar een nieuwe baan en nieuwe woning op de paradijselijke eilanden. De kosten voor het emigreren naar Curaçao, Aruba of Bonaire kunnen dan flink oplopen. Aan de andere kant, valt dit te relativeren wanneer u zich beseft dat u niet elk jaar het avontuur tegemoet gaat en een nieuwe woonbestemming opzoekt. Daarnaast zijn er ook genoeg redenen om toch de sprong te maken en te emigreren naar Curaçao, Aruba of Bonaire.

 

Emigreren naar Curaçao, Aruba of Bonaire: Hoe verscheep ik mijn goederen?

 

Emigreren naar Curaçao, Aruba of Bonaire vergt natuurlijk de nodige voorbereidingen. Als u een volle 20 voet of volle 40 voet container wilt verschepen naar de eilanden, dient u van te voren goed na te denken over wat u mee wilt nemen en welke goederen u achter wilt laten in Nederland. Vervolgens dient u uw goederen goed in te maken om schade te beperken. U dient dan een paklijst op te stellen van de door u te verschepen goederen, zodat die douane deze kan controleren. Als u dan gaat emigreren naar Curaçao, Aruba of Bonaire en aankomt op bestemming, zijn uw waardevolle goederen dan ook veilig verscheept vanuit Nederland en heeft u geen kopzorgen.  

http://www.caribex.nl/