Vrijbaanvoorvernuft
Image default
Business / Transportation and Logistics

Infrarood thermometer

Bent u op zoek naar een eenvoudig en snelle oplossingen voor het controleren en inspecteren van inkomende goederen? En wilt u er bovendien voor zorgen dat u voldoet aan de richtlijnen van HACCP, BRC en IFS? Dan kunt u gebruik maken van een infrarood thermometer van Ebro. De uiterst nauwkeurige meetinstrumenten worden voorzien van een fabrieksijkcertificaat en elk jaar na het verstrijken van de kalibratiedatum kan het meetinstrument aangeboden worden ter kalibratie. Met het daarop volgende kalibratiecertificaat voldoet het meetinstrumenten weer aan de richtlijnen en komt u niet voor verassingen te staan gedurende diverse inspecties en keuringen.

HACCP Infrarood thermometer

De infrarood thermometer wordt gebruikt voor contactloze temperatuurmetingen via infrarood voor het inspecteren van inkomende goederen, voedselin vitrines of levensmiddelen in opslag. De infrarood thermometer is te gebruiken in (groot)keukens, voedseldistributie en koelruimtes.

Snelle controle op inkomende goederen

Voor ondernemers in de voedingsindustrie of horeca zijn de regels voor het gebruik van een infrarood thermometer aanzienlijk versoepeld. De Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit (NVWA) staat toe dat voor snelle, contactloze metingen van binnenkomende goederen gebruikt gemaakt mag worden van een infrarood thermometer. Er hoeft dus niet persé gebruik gemaakt te worden van een voedselthermometer met insteeksonde.

Een zeer geschikt meetinstrument en qua prijs-/kwaliteitsverhouding een zeer betrouwbaar instrument in de markt is de Ebro TFI260 infrarood thermometer

Uitvoeren van metingen met de infrarood thermometer

Hoewel het de NVWA het toestaat gebruik te maken van een infrarood thermometer is het essentieel dat u weet hoe er gemeten moet worden. Hier zijn een aantal te hanteren richtlijnen voor.

De ideale meetafstand voor een infrarood meting ligt tussen de 3 en 10 cm. De lens van de infrarood thermometer dient schoon te zijn. Verwijderen eventuele condens en stof voorzichtig met een zachte doek. Bovendien moet je de infrarood thermometer laten acclimatiseren nadat het van een warme ruimte wordt over gebracht naar een koelere ruimte en andersom. Pas wanneer de meting op de display is gestabiliseerd kan het meetresultaat vastgelegd worden. Geef de datum, tijd en omschrijving van het gemeten product en het meetresultaat aan.

 

 

https://webshop.gullimex.com/nl-NL/Webshop/Producten/Transport/Infrarood-thermometer.aspx