Vrijbaanvoorvernuft
Image default
Business / Transportation and Logistics

Maak je dak milieuvriendelijker

Sommige mensen hebben geld over en hebben geen idee waar ze dat geld aan kunnen besteden. Eén van de dingen die je met dat geld kan doe is door het geld in je huis te investeren. Je kunt het dan in verschillende dingen van je huis investeren zoals je dak. Er zijn bijvoorbeeld verschillende alternatieven voor een pannendak waarin je geld kan stoppen die voor een groot deel allemaal milieuvriendelijker zijn. Zo is een rieten kap vriendelijker voor het milieu dan een pannendak.

Een rieten dak is een goede investering in je huis omdat rieten daken beter isoleren dan de meeste pannendaken. In de winter blijft het daardoor langer warm in huis waardoor je minder stookkosten nodig hebt om het huis warm te houden en in de zomer blijft het daardoor langer koel in huis waardoor je minder kosten hoeft te maken om je huis koel te houden. In totaal heb je dus minder elektriciteitskosten.

Daarnaast heeft een rieten dak het voordeel dat het dak voor een goede sfeer zorgt, omdat een rieten dak de eigenschap heeft om met het weer mee te kleuren. Zo wordt een rieten dak lichter als de zon schijnt en kleurt een rieten dak donkerder als het regent. Uiteindelijk is het belangrijkste van een rieten dak dat de meeste soorten riet bijna volledig biologisch afbreekbaar zijn, rieten daken zijn daardoor milieuvriendelijker dan pannendaken.

Het nadeel van een rieten dak is dat die duurder zijn dan pannendaken. In aanleg is deze rieten dakbedekking ongeveer twee keer zo duur dan een pannendak. De voordelen van een rieten dak moeten voor jou dan wel opwegen tegen het totale kostenplaatje. De totale kosten van een rieten dak zijn afhankelijk van de uiteindelijke levensduur van het dak en die gaat afhankelijk van enkele factoren tussen de vijfentwintig en vijftig jaar mee.

https://www.rietwerk.nl/