Vrijbaanvoorvernuft
Image default
Business / Transportation and Logistics

Hoe houdt u een magazijn schoon en stofvrij?

Hoe houdt u een magazijn schoon en stofvrij?

Een magazijn schoon en stofvrij houden is heel belangrijk om ervoor te zorgen dat uw medewerkers niet ziek worden en uw voorraad niet in een vuile omgeving staat. Iedereen die een magazijn heeft of erin werkt, weet hoe snel stof er zich vergaart. Het is dus essentieel om preventieve maatregelen te nemen en het magazijn regelmatig schoon te maken om te voorkomen dat uw magazijn stoffig en vuil wordt. Maar hoe begint u eraan om uw magazijn schoon en stofvrij te houden?

Gebruik een schoonmaakplanning

Als werkgever moet u ervoor zorgen dat elk gebied volledig wordt onderhouden en gereinigd. U kunt een schoonmaker inhuren om het magazijn wekelijks volledig schoon te maken, maar in de tussentijd moeten de ruimtes ook schoon gehouden worden. U kan hiervoor een ‘clean-as-you-go’-beleid invoeren in overleg met alle medewerkers en ervoor zorgen dat elke medewerker een dagelijkse taak krijgt toebedeeld, zoals het vegen van de vloeren in zijn of haar afdeling. Dit kan eenvoudig opgevolgd worden door een schoonmaakplanning op te hangen die dagelijks moet worden afgetekend.

Maak uw vloeren stofdicht

Maar uw medewerkers kunnen ook niet alles doen. U moet ervoor zorgen dat er een vaste structuur is en dat de juiste apparatuur voorhanden is om een veilige werkomgeving te garanderen.

Zodra u een periodiek reinigingsschema heeft en alle medewerkers hieraan meewerken, is het tijd om uw vloeren stofvrij te maken. Veel magazijneigenaren worstelen met stof op betonvloeren en het wordt vaak steeds moeilijker om ze schoon te houden.

De BECOSAN®-behandeling is essentieel voor magazijneigenaars die de werkomgeving schoon en stofvrij willen houden. Dit systeem verhoogt de weerstand en elimineert stofvorming op betonvloeren binnen uw magazijn en behandelt oppervlakken in een klein tijdsbestek met langdurige resultaten. De behandeling wordt uitgevoerd met een zitvlindermachine, wat betekent dat de klus binnen een half uur kan worden geklaard, afhankelijk van de grootte van uw magazijn. Het resultaat Het is een gemakkelijk te reinigen en onderhouden vloer. BECOSAN® verzekert een stofvrije vloer voor 10 jaar en geeft daar zelfs garantie op. Probeer BECOSAN nu, voor een echt stofvrij magazijn.

Zorg ervoor dat de werknemers zich houden aan het schoonmaakbeleid

Medewerkers moeten het belang van regelmatige reiniging in magazijnen inzien en begrijpen waarom een stofvrij magazijn belangrijk is voor hun eigen gezondheid. Dit betekent dat ze moeten worden opgeleid op het vlak van bijvoorbeeld gezondheid en veiligheid, en dat ze moeten leren hoe het magazijn te reinigen. Alle werknemers moeten weten dat het onderhouden van een schone werkomgeving deel uitmaakt van hun taakomschrijving om zichzelf en hun collega’s te beschermen tegen schade. U kunt richtlijnen vinden op de website van de overheidsinstantie voor veiligheid en gezondheid, om uw medewerkers te informeren over hoe ze de zaken veilig kunnen houden op het werk.

 

Analyseer regelmatig de omloopsnelheid van uw voorraad

Als de voorraden lange tijd in het magazijn liggen opgeslagen, zullen ze veel stof vergaren. Zorg ervoor dat u enkel voorraad aankoopt die u de komende maanden nodig heeft, anders zullen de voorraden onnodige ruimte innemen en de werkruimte rommelig en stoffig maken. U zou versteld staan mocht u weten hoeveel stof vergaard wordt in één week; zorg ervoor dat er zich iemand regelmatig bezighoudt met de voorraadrotatie. Er komt natuurlijk veel kijken bij voorraadrotatie. U wilt de voorraad op peil houden om ervoor te zorgen dat uw GMROI positief is en dat er geen sprake is van verlies. Dit artikel gaat in op een aantal van de belangrijkste indicatoren die u moet monitoren op het gebied van inventarisatie.

Er komt dus meer bij kijken om uw magazijn schoon en stofvrij te houden dan alleen maar schoonmaken. Deze tips geven aan hoe u de schoonmaakactiviteiten kan structureren en de werknemers kan betrekken bij gezondheids- en veiligheidsprocedures. U kunt zelf geld besparen door uw voorraad goed te beheren en bovendien blijft het magazijn zo stofvrij. Een echte win-winsituatie.

https://www.becosan.com/nl